Esetmegbeszélő egyeztetést tartottak instruktoraink

with Nincs hozzászólás

2020. 09.11-én a mozgásprogramok megvalósításában résztvevő instruktorok coach segítségével esetmegbeszélő egyeztetést tartottak Debrecenben. Az esetmegbeszélő céljai az alábbiak voltak:

  • COVID-19 pandémia miatti felfüggesztés és újraindulás tapasztalatainak megbeszélése, milyen hatásokkal, változásokkal kell megküzdeni a pandémia után?
  • Ki hol tart a csoporttal, a célkitűzésekkel / bizonyos szakmai skillekkel és hova lenne jó eljutni az év végére?
  • Milyen tényezők vannak hatással a munkára, és milyen befolyásoló tényezővel bír az instruktor mindezekre?

A megvitatásra kerülőkérdéseket vezetett gyakorlatokon keresztül vitatták meg a résztvevők. Az esetmegbeszélő konklúziója, hogy egyértelműen a vírushelyzet szerepelt a leghangsúlyosabban a az instruktorok munkájukat befolyásoló tényezők között. Hasznos lenne, ha egy közös gondolkodás, tervezés lenne projekt szinten arról, hogy miként alakulhatnak a mozgásprogramok abban az esetben, ha szigorodnának a COVID-szabályok. A tapasztalatokban közös volt, hogy a COVID járványhelyzetben alatti online kapcsolattartás intenzív volt a célcsoporttal, és sokszor érezték az instruktorok, hogy támaszt jelentenek, illetve hogy a szerepük egy új jelentést is kapott, felértékelődött a mozgásprogramok hiányában