Mindenki számára elérhető a Módszertani kiadvány

with Nincs hozzászólás

A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség és a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club konzorciumában megvalósuló “Több, mint egy klub” elnevezésű, EFOP-5.2.1-17-2017-00007 azonosító számú projekt keretein belül elkészítette a projekthez kapcsolódó Módszertani kiadványt, bízva abban, hogy egyre több egyesület fogja hasznosítani a benne leírtakat.

Az egészségorientált sportklub szemlélete Magyarországon még kevéssé ismert, és különösen előzmény nélküli a szervezett sportban, pedig a sportegyesületek jelentik azt a legfontosabb helyszínt, ahol lehetőség nyílik az egészségvédő, egészségfejlesztő fizikai aktivitás és általában véve a sportolással elért egészség népszerűsítésére. A sport és a rendszeres testmozgás melletti elköteleződés erősítésében, a lemorzsolódás csökkentésében komoly szerep hárul a magyar sport alapegységeire, a sportegyesületekre. A jó egészségi állapot vitathatatlanul hasznos minden sportegyesületi tag számára, akik között szabadidős és élsportolók, valamint gyermekek, fiatalok és idősek is lehetnek.

Módszertani füzetünk a szemlélet ismertetésével és a gyakorlatba történő bevezetéshez szükséges módszertani kapaszkodók bemutatásával abban kíván segítséget nyújtani, hogy a sportegyesület miképp ismerheti fel a benne (és környezetében) rejlő lehetőségeket és milyen lépések vezethetnek egy vagy több ütemben azok sikeres megvalósításig.

A teljes Módszertani füzet itt érhető el:

https://mozogj.ndhsz.hu/modszertanikiadvany/