Online tudásmegosztó tréninget tartottunk december 16-án

with Nincs hozzászólás

A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség és a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club konzorciumában megvalósuló “Több, mint egy klub” elnevezésű, EFOP-5.2.1-17-2017-00007 azonosító számú projekt megvalósítói.

2020. december 16-án a megváltozott körülményekhez igazodva és betartva az ajánlásokat, online tréninget szerveztünk, melyre a szakmai terület érdekeltjeit, a projketben résztvevő célcsoport tagokat és megvalósítókat hívtunk meg.

Az első napirendi pont keretében Héjja Anita tolmácsolásában ismertetésre kerültek a projektcélok és a projekttartalom: Az NDHSZ és a DEAC 2018. májusában kötöttek támogatási szerződést az EFOP-5.2.1-17-2017-00007 „Több, mint egy klub” című projekt megvalósítására. Megköszönte a projektben való részvételt, mind a célcsoportnak, mind a megvalósítóknak. Ismertette a legfontosabb megvalósított tevékenységeket, példákkal támasztott alá. Bíztatta a résztvevőket a sportolás és egészséges életmód folytatására.

Lenténé dr. Puskás Andrea, a Debreceni Egyetemi Atétikai Club ügyvezetője beszámolt röviden a projekt céljairól, tapasztalatokról, az együttműködésben rejlő kihívásokról. Értékelte az eddig elért eredményeket. Beszámolt a tapasztalatokról, a COVID helyzet hatásairól.

Dr. Varga Anett pszichológus az önértékelés és a sport közötti kapcsolatról és az ezt támogató eszközökről tartott előadást. Kifejtette az önértékelés, önbecsülés, önbizalom és önhatékonyság közötti hasonlóságokat és különbségeket, beszélt ezek eredetéről és a sporttal való kapcsolatukról. Vázolta a stressz kialakulásának folyamatát és annak lehetséges kezelési módjait és a résztvevőknek hatékony relaxációs technikákat mutatott be.

Dr. Müller Anetta prezentációjában beszélt a szabadidős sport jelentőségéről, prevencióban betöltött szerepéről, a munkaképesség visszaállításában rejlő pihentető és fejlesztő lehetőségekről. Bemutatott kooperatív játékot, mely a mozgás és az elméleti anyag elsajátításában nyújt segítséget, valamint a társas kapcsolatok erősítésére, egymás megismerésére és tudásbővítésre alkalmas foglalkozásokat. Bemutatta a mozgásos társasjátékok előnyeit. Arra bíztatta a jelenlévőket, hogy a mozgást ne hagyják abba, próbáljanak meg a hétköznapi tevékenységekbe is minél több mozgásos elemet belevinni.

A tréning videója erre a linkre kattintva érhető el.