Tudásmegosztó tréning Budapesten, a Magyar Sportok Házában

with Nincs hozzászólás

Időpont: 2019. március 13.

A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) mint konzorciumvezető, valamint a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) mint konzorciumi tag, közös tudásmegosztó tréninget tartott a „Több, mint egy klub” projekt keretében.

 

A rendezvényt Héjja Anita a projekt menedzsere nyitotta meg, bemutatta az előadókat, valamint röviden ismertette a projekt céljait és külön a tudásmegosztó tréning célját is. Elmondta, hogy a cél a program sikeres megvalósulása, az egészségorientált sportklub modelljének kidolgozása. A projekt alapvetően két pillérre (magtevékenység) épül: 1. szemléletformálásra épülő modell kidolgozása és a 2. a modell kipróbálásra egy sportegyesületnél, jelen esetben a DEAC-nál.

Veress Réka előadásában a szemléletmód bevezetésének lehetséges módszereit emelte ki, ezen túl bemutatta a francia modellt. Elmondta, hogy a megvalósítás során kiemelt jelentőséggel kezeli a projekt a hazai és nemzetközi kezdeményezéseket. Franciaországban, néhány éve állami elvárásként is megfogalmazódott, hogy a sportszövetségek a tehetséggondozáson kívül a krónikus megbetegedések kezeléséhez is hozzájáruljanak alaptevékenységükkel. A francia gyakorlaton túl osztrák példával is színesítette az előadást.

  1. Székely Mózes a projekt egyetemi vonatkozásait, különösen a sportolási hajlandóságot

mutatta be előadásában, illetve azt, hogy mely területen lehetne eredményesen használni a

modellt.

A következő előadás felvezetőjében Héjja Anita elmondta, hogy a projekt megvalósítása során kiemelt figyelemmel vannak hazai jó gyakorlatok gyűjtésére, tapasztalatcserére is. Ennek keretében a BEAC-tól Simon Gábor a hagyományos sportklubok fejlődési irányait mutatta be. Jó gyakorlatként ismertette az Egyesület által a XI. kerületi Önkormányzattal közösen megvalósított senior tánc programot. Tapasztalatként a pénzügyi finanszírozhatóság nehézségeit adta át a jelenlévőknek, az érkezett kérdések jelentős része is erre a témára irányult.

Az előzetesen kiküldött meghívóval ellentétben Köteles Gábor szakmai vezető helyett Héjja

Anita mutatta be a projekt céljait, elvárt eredményeket és a hozzá vezető tevékenységet.