Így vásárolj okosan, főleg a karantén idején

with Nincs hozzászólás

Mielőtt elmész bevásárolni mérlegeld, hogy mire is van szükséged. Mérd fel a jelenlegi készletedet, nézd át a mélyhűtőt, a kamrát, készíts listát, és csak így indulj el. Könyörtelenül szabadulj meg a lejárt élelmiszerektől, nyugodtan dobd ki a tavaly előtti bográcsozás maradékát, ami hátracsúszott a mélyhűtőben. Ha ezzel megvagy, a listával a kezedben elindulhatsz.   Csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van.

Légy előrelátó! Gondold át, hányan vagytok egy háztartásban, és nagyjából milyen ételeket szeretnél főzni. Ügyelj rá, hogy minden nap legyen zöldség, fehérje, gyümölcs, hús vagy hal. Ne csak szénhidrátot egyél cukorral! Ha van fagyasztód, használd ki, a következő hetekben ő lesz a legjobb barátod.

Használj szénhidrátot, de a rizs-krumpli-tészta triumvirátuson túl is van élet. Vásárolj bulgurt, kuszkuszt, keress recepteket, próbálj ki új ízeket. Ezek az élelmiszerek könnyen és sokáig eltarthatók, ideálisak a mostani helyzetben.

Ha nem szereted, ne vedd meg! Nincs értelme olyan dolgokat vásárolni, amit nem fogsz megenni, hiszen nagy eséllyel a járvány után csak a kukába kerülne, arról már nem is beszélve, hogy lehet, hogy annak pedig nem jut, aki el is fogyasztaná.

Nyugodtan főzz most többet, és ha van fagyasztód, felcímkézve fagyazd le.

Ne vásárolj nasikat! Most, hogy otthon vagy, sokkal nehezebb ellenállni a nassolásnak, így viszont hamar felszaladnak a kilók. Legjobb, ha nem is veszel otthonra.

A hatályos karantén szabályok szerint hatósági karantén zár alatt is házhoz tudsz rendelni élelmiszert. Próbáld ki, ha eddig nem tetted meg!

 

Photo by sydney Rae on Unsplash