Alakformáló aerobic – Dr. Müller Anetta Éva vezetésével

with Nincs hozzászólás

A karantén utáni újrakezdéskor kicsit alacsonyabb létszámmal indult újra a csoport, de így legalább mi is kitapasztalhattuk, hogy a kötelező távolság a matracok között hogyan teszi kényelmessé az aerobicot. Különösen odafigyelünk, hogy edzés előtt és után is mossunk kezet, valamint a saját törülköző használata a polifoamon mindenkinél megszokott lett.

Az edzéseket az első órákon alacsonyabb intenzitással kezdtük, hiszen hiába küldtünk otthon is elvégezhető feladatokat kisfilmen, általánosságban elmondható, hogy az otthonlét kevesebb mozgással járt, így szinte természetes, hogy a teherbírásunk kicsit csökkent. A terhelést is fokozatosan emeltem, először eszköz nélkül dolgoztunk, lépegető koreográfiával, majd később jött az ugrálás és az eszközhasználat.

Néhány hét alatt sikerült eljutnunk arra az állóképességi szintre, ami a rendszeres mozgást végzők között elvárható. Nagyon bízom benne, hogy a nyár vége felé azok a régi résztvevők is visszajönnek majd, akik talán most egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak az órákon részt venni.