Fontos az élelmiszer higiénia!

with Nincs hozzászólás

Attól, hogy egy élelmiszer tartós, még nem egészségtelen. Használd őket nyugodtan, főleg, hogy kevesebbszer mész vásárolni, most különösen fontos az élelmiszer biztonság.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig moss kezet ételkészítés előtt! Azt az élelmiszert edd meg előbb, amelynek a legközelebbi a lejárati dátuma, alaposan süsd és főzd meg az ételeket.

Legyen egy külön vágódeszkád a kenyérnek, külön a húsoknak, halaknak, és külön a zöldségeknek.

Gyakran mosd a konyharuhát, a mosogatószivacsot sűrűbben dobd ki.

Mivel a konyha most fokozott használatban van, figyelj a konyhapult tisztaságára. Fertőtleníts a nap végén, ügyelj a mosogató tálca higiéniájára is.

Fontos a fokozott higiénia a konyhában is, vigyázzunk, óvjuk szeretteinket!